Tuesday, October 22, 2013

A puding próbája...

 ... ahogy a mondás tartja.
Nemrég sikerült élesben is tesztelnem a nyáron legyártott briketteket.
Az eredmény önmagáért beszél:


A próba az újonnan beüzemelt vízteres téglakályhában történt.

Először is begyújtottam fával (tölgy-bükk) és figyeltem a vízbetét hőmérőjét: folyamatos tüzelés mellett átlag 60 fokon megállt. 
Ezt követően rátettem 8 papírbrikettet és figyeltem a hőmérőt. Talán nehezen hihető, de rövid időn belül a víz hőfoka felkúszott 76 fokig!
A mellékelt felvételen jól látszik, milyen intenzíven ég, később pedig még sokáig izzottak.

A következtetés egyértelmű: jövőre termelni kell ezerrel a tüzelőt!

Mellesleg elkészült a negyedik brikett prés is ami már egy ideje kilátásban volt. 

Szinte sajnáltam odaadni, olyan jól sikerült.


A sikerélmény arra ösztönöz, hogy jövőre a saját gépemet is átépítsem, fejlesszem.
Jó néhány ötletet találtam, amit majd hasznosítani tudok.

 Ezek a remekművek adták az ihletet:



 






4 comments:

  1. Szevasz Mester!
    Mivel Te tapasztaltabb vagy nálam, ezért érdekelne a véleményed! Megoldható- e egy cserépkályha felfűtése brikettel, s ha igen, hogyan? Szerintem a brikett nem képes felfűteni a cserépkályha tömegét- de ez csak gondolat, nem tudom kipróbálni!
    Köszi előre is!

    ReplyDelete
  2. Helló Ádám!
    Részben igazad van: a brikett mellé fa is kell, főleg a begyújtásnál. Én fele-fele arányban szoktam használni: először a fa, aminek lángja van, aztán jöhet a brikett, ami sokáig izzik és ezzel melegen tartja a kályhát. Nyilván ha több levegőt adsz neki, akkor hamarabb elég, de ezt már ki kell tapasztalni.
    Ettől függetlenül megkockáztatom, hogy ha a brikettbe megfelelő arányban forgács van keverve, akkor a begyújtás után már fa nélkül is felfűthető a kályha. Majd kipróbálom...
    Ha további kérdésed van, írj!

    Üdv: Zoli

    ReplyDelete
  3. Szia Zoli!
    Szeretnék érdeklődni , hogy egy ilyen gép mennyibe kerül általad előállítva?
    Illetve tudnál e adni egy elérési módot?
    Üzemi szinten érdekelne a dolog.
    Válaszod előre is köszönöm!
    Megadom saját e-mail címem ha esetleg egyből arra válaszolsz nekem tökéletes lenne.
    petercsapo88@gmail.com
    Üdv
    Csapó Pet

    ReplyDelete
  4. Las Vegas Casino & Hotel Ownership, Dining - Jtm Hub
    The Las Vegas Hotel Ownership, 도레미시디 출장샵 Dining The Strip's historic casinos, the 전주 출장샵 only 밀양 출장샵 thing with 남원 출장마사지 modern amenities 동두천 출장안마 and high-end amenities.

    ReplyDelete